COUME MAJOU IN KOKSIJDE ... of het scheelt niet veel

De "Venue" en mijne "Velo"
De "Venue" en mijne "Velo"

 

 

De Panne: waar blijft de mode uit de tijd van toen ?

Waar blijven de strandkabines op wielen ?

Waar eten wij de pannekoeken van op “de Santos” ?

Waar eten wij er tout court ?

 

 

 

Dumme Frage, im VENUE, selbstverständlich !

 

 

 

 

 

 

Georgette Verschuere heeft er een meesterlijke avond georganiseerd, in het familiale pand dat thans door haar dochter en schoonzoon gerund wordt.

 

Toen ik er toekwam waren de eerste gasten reeds aan het arriveren: men eet vroeg in de Westhoek, zeker ’s winters, wanneer de zon vroeg ondergaat. Ik moet wel toegeven dat we, technisch gezien, nog niet over echte winter mogen spreken, het was pas de 19de december !

Wat er ook van zij : “... en schuurt het zand over m’n land, m’n platteland, m’n Vlaand’renland”.

 

Ik ben “out of” rosé en witte wijn, tot de maand april, en we moesten het zonder aperitiefje stellen.

Op het voorgerecht – wellicht het meest geslaagde van de anders ook zo lekkere schotels – wist onze Eglise de Coume Majou 2007 van veel finesse te getuigen: een haasterrine met zeer verfijnde wildsmaak was de inleiding tot de maaltijd. Ik meen te mogen beweren dat de verhouding haas/varken in de samenstelling ervan hoger lag dan de gebruikelijke één op één!

Proficiat voor de chef.

Nadien kregen we een « soliede » portie kwartel voorgeschoteld : de twee helften van een schoon exemplaar, nog perfekt mals maar niettemin goed gebakken, in een roomsaus met champignons en truffelolie. Wij stelden twee Cuvée Majou voor, 2006 en 2008. De eerste is perfekt op dronk, met lichte evolutie van de kleur en een neus van “garigue-kruiden”, terwijl de tweede, volop fruit, nog ietwat wrange tannienen op nadronk vertoont. Zij viel nochtans bij de meesten nog beter in de smaak. Ja, onze Bachten-de-Kuppers zijn liefhebbers van stoere joenge wintjens.

Reebok was het slachtoffer van het civet (stoofvlees), met lekkere lang ingekookte saus: wild van de bovenste plank. Ook helemaal van boven in de wijnrekken was ik onze topwijn, Cuvée du Casot 2006, gaan halen. Ik heb heel weinig kritiek moeten verduren.

Wij hebben dan, tot iedereen’s tevredenheid, een chokolade-mousse plus Maury Cuvée Jolo 2010 mogen proeven. En dit KAN NOOIT misgaan. De zalige mousse en de nagenoeg perfekte Maury vormden een gepast orgelpunt voor onze Majou-avond.

 

Ik zou de talrijke Vlaamse Wijngilde-leden voor hun aanwezigheid willen bedanken, de andere gasten, hun presidente en haar man – met wie ik een groot deel van de avond doorbracht – en ook de keukenploeg. Aangezien dit normaal de sluitingsdag was werd laatsgenoemde herleid tot ... een familiegedoe !

 

Tenslotte heb ik een kadotje in petto:

Georgette zal mijn prijsofferte ontvangen voor de deelnemers aan de avond die enkele van onze wijnen zouden willen kopen. Ik reserveer een zeer promotioneel tarief voor de gelegenheid als Nieuw Jaar geschenk.

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 4
  • #1

    Cheap Foamposites (mardi, 20 mars 2012)

    Wow, my god! Incredible articles. Really is well written.

  • #2

    Zackary (dimanche, 22 juillet 2012 17:38)

    I just love this site, its amazing and awesome and really speaks to you|I have activated to your rss feed which need to do the trick! Use a nice evening!

  • #3

    buytadalafilonline (mercredi, 07 novembre 2012 16:22)

    I intended to draft you this bit of remark in order to say thank you once again for the pretty guidelines you've documented here. It is quite strangely open-handed of you to present unhampered precisely what a lot of people could have made available as an electronic book to generate some cash for themselves, and in particular now that you could have tried it if you decided. Those good tips likewise served as a good way to recognize that some people have a similar dream the same as my personal own to understand a whole lot more concerning this condition. I am sure there are lots of more fun periods ahead for many who take a look at your website.

  • #4

    Marchelle Steve (dimanche, 22 janvier 2017 04:44)


    Appreciate this post. Will try it out.