MAAR WAT KOMT DIDIER DAN OOK HIER DOEN ?

Aan de top van de Corbières, boven Coume Majou
Aan de top van de Corbières, boven Coume Majou

We weten intussen dat Didier op Hotel Andromeda werkt. Wat hij hier is komen doen is heel simpel: enkele dagen verlof nemen en druiven plukken, wijngaarden bezoeken, in de kelder meehelpen en de “normale” weekaktiviteit van een vigneron ontdekken.

 

 

Het is een soort Erasmus-programma: in ruil daarvoor zal ik in november 3 dagen lang "de vaat" mogen doen op het Monacoplein. Leuk !

   

Verleden zondag was het weer bedenkelijk, net als vandaag. We zijn dan ook samen op een “chemin de randonnée” gaan wandelen, tot aan de top van één van de Catalaanse uitlopers van de Corbières die tussen Estagel en Calce gelegen is. Van daarboven heeft men een prachtig zicht op de hoogste kant van laatstgenoemd gehucht en verder tot aan de zee, en, richting inland, op de dorpen Estagel, Latour-de-France, Montner en de hele keten van de Corbières.

 

Men bevindt zich zo’n 150 meter boven het niveau van Alt de Coume Majou en men kan onze syrah en de oude carignan van La Loute in perspectief bewonderen: een mooi zicht. Zoals op onze illustratie te zien is zijn de wolken zich beginnen opstapelen en toen donder te horen werd en de eerste bliksems in de verte verschenen zijn we dan ook maar “braaf” naar huis teruggekeerd.

 

Het was intussen ook tijd om “de kelder te doen”, met andere woorden alle kuipen kontroleren op densiteit en temperatuur en de nodige remontages of délestages te verwezenlijken: de wijnpompen schoten in gang, de kranen en deksels gingen open en toe, het nodige gerief werd eerst vuil gemaakt en nadien weer gekuisd.

 

Ik zei het al : allerlei “normale” aktiviteiten van een wijnboer.

 

Écrire commentaire

Commentaires: 0