MAJOU BIJ WERCO WINES

De Coume Majou-tafel
De Coume Majou-tafel

  

Verleden week-end hebben de “open deur dagen”

 bij Werco Wines in Oostende een zeer groot sukses gekend.

Naar mijn schatting hebben zo’n 500 particuliers deze happening een bezoek gebracht en onze stand heeft zeker 200 stalen geserveerd, vermoedelijk zelfs meer, met uitleg erbij.

 

 

 

Het pand aan de Hospitaalstraat leent zich perfekt tot zo’n gebeurtenis : de toegang is gemakkelijk en er zijn ruime parkeermogelijkheden in de omgeving – mits betaling, zelfs op zondag ! - terwijl de zaal zelf constant op goede temperatuur blijft, het lawaai op doeltreffende wijze dempt en een goede zichtbaarheid voor alle deelnemers biedt.

 

Wij hebben momenteel nog steeds Cuvée Majou 2007, La Loute 2010 (zolang de voorraad strekt) en Cuvée du Casot 2007 op de prijslijst staan en alle drie werden met een reëel enthoesiasme ontvangen. Maar eerder dan een lofzang van onze productie aan te heffen – wij weten allen hoe de hooivork in den steel zit – wens ik jullie kort mijn hartedieven voor te stellen, tussen al de wijnen die wij bij de kollega’s hebben kunnen proeven.

 

Cuvée des Monts Damnés 2011, Sancerre (Domaine Bourgeois) : dit tophuis weet hoe een sauvignon van hoge kwaliteit geproduceerd moet worden, zowel in de Loirestreek als in Nieuw-Zeeland. Maar deze “Monts-Damnés” is misschien de beste die ik ooit geproefd heb : tegelijk een rasechte sauvignon en de perfekte uiting van een frisse Sancerre.

 

Vigneto Chirlet 2006, Barolo (Simone Scaletta) : Barolo’s hebben soms een te wrange nadronk maar deze prachtige wijn paart een elegant “bouquet” aan een zachte, lange nadronk. De sympathieke Simone weet hoe hij de nebbiolo-druif moet temmen.

 

La Réserve d’Amélie 2010, Moulin à Vent (Domaine Charvet) : M. en Mw Charvet hebben op een zeer vriendelijke wijze verschillende cru’s van de Beaujolais laten proeven. Op enkele dagen van de “Beaujolais primeur uitspattingen”, niet echt mijn cup of tea, was het een waar plezier deze volle en toch ronde gamay te kunnen ontdekken.

 

Verder moeten we ook de geboorte toejuichen van de eerste bottelingen op

Mas de la Doux, het wijngoed aan de Vallée de l’Orb dat Koen Thenaers en zijn partners gekocht hebben. Cyril Bourgne, eigenaar van een zeer goed domein in Saint-Chinian (La Madura) houdt er toezicht op de productie van liefst meteen

5 cuvées : rosé, wit, pinot noir, rood en “Cuvée Prestige”.

 

Tenslotte hebben wij vernomen dat er momenteel een

jachtmenu met aangepaste wijnen op gastronomisch Restaurant Gloria (Andromeda Hotel) voorgesteld wordt,

waarbij Cuvée Majou 2007 met de hoofdschotel – hazerug - opgediend wordt.

Het kan niet mis gaan !

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 0