MAJOU BIJ PIN’ART : TOT BINNENKORT

Majou bij Els in Mechelen
Majou bij Els in Mechelen

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 9 maart j.l. heb ik

een eerste kontakt gehad

met het kliënteel

van wijnzaak Pin’art,

op de Boucherystraat

te Mechelen.

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdagmorgen is het markt in het centrum van Mechelen en daardoor meestal behoorlijk druk. Spijtig genoeg viel het weer zwaar tegen en de mensen schenen liever thuis te willen blijven dan volladen kabassen en loodzware tassen doorheen de stad te moeten rondsleuren.

 

Pas tegen drie uur kregen we meer volk over de vloer, mede door de belangstelling voor de uitleg over malt whisky die de sympathieke Daniel in het lang en in het breed verschafte. Veel van zijn trouwe klanten hebben zodoende de rode juwelen van onze Roussillon kunnen ontdekken, hoewel ik zelf helemaal geen turf bij hun vinificatie aanwend.

 

Naar mijn intuitieve oordeel is het vooral onze cuvée La Loute de Coume Majou (jaargang 2010) die de mensen kon bekoren.

 

Op de foto – copyright © Christine Civale, NB – ontdekt U Els, die de zaak met veel vriendelijkheid en nauwkeurige aandacht runt, tijdens de afwezigheid van

“de baas”, die op dat ogenblik in de mooie heuvels rond Alba vertoefde. Zij was eerst laborante, een bezigheid waarvan de routine haar vlug tegenstak, om dan maar liefst kriminologe te worden. Maar de banen zijn niet overtalrijk in dat milieu, en een ingeburgerd machisme heerst er blijkbaar als vorst en koning. Dit was de aanleiding voor Els om op zoek te gaan naar een job met meer menselijke kontakten en om haar spontane vrolijkheid en haar gastvrijheid ten volle tot uiting te laten komen. Blijkbaar geniet ze het perfekte vertrouwen van de directie en zo merkt men eigenlijk amper dat deze fragiele, eenzame, verloren – hum-hum - jonge dame bijna “single-handed” de mooie winkel op een steenworp van de Middeleeuwse Grote Markt doet draaien.

 

 

Deze eerste ervaring laat me toe om mijn herhaalde aanwezigheid

aan te kondigen op de “volle versie” van de opendeurdagen

die op zondag 21 april a.s. zullen plaatsvinden,

met deelname van verschillende kollega’s.

Ik houd jullie nog wel op de hoogte.

 

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 1
  • #1

    erik.bruyland@hotmail.com (lundi, 20 octobre 2014 18:26)

    Ik geraak nog moeilijk in je blog