EEN « SEMINALE » DEGUSTATIE IN HET BEGIJNHOF

In the aftermath of a tasting ....
In the aftermath of a tasting ....

 

 

 

 

 

Het mooie gerenoveerde geheel

van het Maurus Moreelshuis

in Mechelen was

de bloembodem voor de zaadjes

die Serge Dewaele en zijn medewerkster Els daar aan het zaaien zijn.

Hieruit moet een bloeiend sukses

voor de productie van

Coume Majou ontstaan.

 

 

 

 

 

Nu, op zondag 21 j.l. viel het weer een beetje tegen en het parcours van de laatste Waalse wielerklassieker hield vermoedelijk een paar mensen zittend voor hun scherm. Tot 14 uur heb ik het relatief rustig gehad. Nadien echter stonden de bewonderaars van Bacchus op post en mocht ik de Catalaanse elixers laten stromen : de trouwe klanten van Pin’Art begonnen hun verschijning te doen.

 

Het enthousisasme van de liefhebbers heeft mij in zekere zin verbaasd : een aantal bezoekers, die met aandacht aan de tafels van de kollegas’s bleven hangen, zijn mijn productie voorbijgewandeld met een “air” van: - “Roussillon, pfff, ’t is toch maar bucht” om dan later vol nieuwsgierigheid terug te komen. Een gerucht deed vlug de ronde van: - “Daar moet je op het einde toch eens naartoe, ’t is helemaal niet zo slecht”.

 

Een andere categorie, veel talrijker, is meteen lang met mij blijven praten. Iedereen - of het scheelde niet veel – wist dat rijpe grenache verrukkelijke zuiderse wijnen kan opleveren. Maar de verbazing bij het publiek kwam van onze oude carignan, de Loute 2010 : finesse in de nadronk en fruit all over.

 

Eindelijk heb ik tevens meer dan één bekering tot stand kunnen brengen : niet-zoete-wijnen-drinkers zijn in een handomdraai wél amateurs geworden, dank zij de overtuigingskracht van de Cuvée Jolo 2010, een rasechte Vin Doux Naturel Maury Grenat met slechts 85 gr restsuiker per liter.

 

Maar de vedette is ontegensprekelijk Cuvée Majou 2007 geweest, één van mijn persoonlijke lievelingsflessen trouwens. Deze wijn, gebotteld in de zomer van 2008, drinkt nu perfekt na 5 jaar flesrijping met de beschermende schroefdoppen : donkere robijnkleur, neus van kersen, rood fruit en een ietsje teerachtigs, en vooral die volle mond met veel body en fluwelen tannienen op nadronk.

 

Nogmaals dank aan de hele Pin’Art-ploeg

voor deze geslaagde organisatie en

tot de volgende keer !

 

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 0