HOT NEWS

  

 

Francis Vanroelen houdt zondag a.s.

-         ja, morgen dus –

zijn lentedegustatie in Nossegem

en Coume Majou zal er ook

te proeven staan.

 

 

 

 

 

Deze sympathieke man, al lang een wijnfanaat en –connaisseur, beheert een wijnhandel in Nossegem. Door toedoen van Serge Dewaele (Pin’art in Mechelen) heeft hij recent de wijnen van Domaine de la Coume Majou ontdekt. We hebben mekaar verleden week ontmoet en hij heeft beslist om een paar van mijn wijnen aan zijn klanten voor te stellen. Eindelijk krijgt het arrondissement Halle-Vilvoorde iets serieus om over te praten !

 

U zal dus volgende cuvées voorgeschoteld krijgen (of liever uitgeschonken), met kommentaar van de Baas des huizes himself:

 

L’Eglise de Coume Majou 2007: een “blend” van grenache, syrah en carignan afkomstig van de rijpe wijnheuvels van Estagel en St Paul-de-Fenouillet, in de Agly-vallei, tussen Perpignan en de Corbières. Deze wijn is een fijne en elegante versie van de “Côtes-du-Roussillon”, en dient als inleiding tot de “Grote Heren” uit onze streek. U mag hem nu al drinken op uw roodvleesgerechten, op uw pastabereidingen en op alle soorten wit vlees, zij het gevogelte, wild of kalf. Ook bereidingen met tomaten vormen een goede partner.

 

La Loute de Coume Majou 2010: deze uitzonderlijke cuvée (slechts een duizendtal flessen per jaar) is hoofdzakelijk afkomstig van een 90-jarige carignan, gelegen aan de top van de “Coume Majou”. De opbrengst ligt bijzonder laag (minder dan 10 hl/ha) maar het levert een zeer geconcentreerde wijn op met uitgesproken rode bessen-aroma’s en fluwelen tannienen. De nadronk is een echte droom. Hij mag nu al benut worden, maar zal nog lange jaren evolueren naar steeds meer harmonie en zachtheid. De perfekte combinatie vindt U met hazerug, bosduif, hertevlees, wild eend of een “eetrijp” stuk tussenrib (3-4 weken bewaring in een perfekte koelkast bij uw beenhouwer).

 

La Cuvée du Casot 2006: deze cuvée komt voor de overgrote meerderheid van een schitterende grenache noir op de gemeente St-Paul-de-Fenouillet (Coumo d’en Miquelet), een steile zuidelijk georiënteerde helling (20 – 45 %). Zij bevat ook onze beste carignan op Alt de Coume Majou in Estagel. Het rendement is altijd zeer klein (< 12 hl/ha). Zij ondergaat geen collage nog filtering. Het is de topwijn van ons domein en de jaargang 2006 is nu perfekt op dronk.

 

 

 

Gelegenheidsadres en info:

Wijnhandel Francis Vanroelen

Gemeentezaal "De Hoeve Noteghem"

Naamsestraat

1930 Nossegem

T°: 02/757.93.38 of 0476/528 773

 

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 2
  • #1

    Rene Verriest (lundi, 29 avril 2013 08:26)

    J'y étais. Francis est rigoureux dans le choix des vins. C'est un caviste qui aime vraiment le vin et les viticulteurs exigeants.
    J'espère qu'il importera Coume Majou.
    A+

  • #2

    Luc Charlier (lundi, 29 avril 2013 09:03)

    Merci de cette appréciation, René. J’ai pu constater la compétence de Francis, qui est manifeste. Pour ce qui est de la décision d’importer mon domaine, il aura toutes les facilités possibles (y compris commande partagée avec des collègues) et je suis très flexible au niveau des quantités. Je souhaite vivement toucher la clientèle des particuliers, en créant un réseau local de marchands de vin ne se faisant pas d’ombre l’un l’autre. Il est contreproductif de vouloir être partout à tout prix. A propos, il FAUT venir me rendre visite au domaine : pour tous les Belges passant leurs vacances en Espagne, c’est un petit détour. Je pratique le « zoeten inval », ma version populaire de la « blijde intrede ».