COUME MAJOU KRIJGT BEZOEK

Zatlap I en zijn kadootjes
Zatlap I en zijn kadootjes

 

 

 

 

 

... en kadootjes 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een eerste mail luidde : “ Jill en Dimitri Abbeloos-Verheyen, plus Robin 16 jaar (studeert voor Hotel), Jorik 13 jaar, Yente 11 jaar en Xante 5 jaar zouden op Domaine de la Coume Majou op bezoek willen komen ...”. Dit bericht bekleedde een Antwerps accent.

 

Een tweede mail vermeldde : “Ik ben Frank Brusselmans, een beetje gepassioneerd door de wijnen van Roussillon. Als tweedejaarsstudent sommelier in de school Syntra Asse wil ik een eindwerk maken over de VDN van Banyuls, en de vergelijking met porto. Is er een mogelijkheid om Domaine de la Coume Majou te bezoeken?”. Deze zending klonk eerder Pajottenlands ....

 

Vooruit dan maar: bezoeken waren er, en proeverijen.

 

Buiten het reklame-aspect van zo’n ontmoetingen is het heel aangenaam voor mij om landgenoten over de vloer te krijgen, een beetje eigen taal te kunnen praten en ... de lekkernijen nadien te kunnen knabbelen of wegverslinden!

 

De “Antwerpse handen” ontving ik met gulzigheid en waren op 1-2-3 weg, dank zij de bereidwillige hulp van Christine, die op boter verlekkerd is. En passant leerde ze iets over de legende van Brabo : kennis opdoen kan geen kwaad, niewâ?

 

Voor wat het “Orvélobier” betreft moest het even wachten: eerst informatie inwinnen – dat kan heel vlug gebeuren – maar vooral op temperatuur brengen. Deze drank wordt op de brouwerij “De proef” in Lochisti gebrouwen, op basis van gerstemout, haver en tarwe, volgens de methode van hoge gisting met nagisting op fles en bereikt 7,5 % alkohol, perfekt om nadien met de fiets te rijden!

 

Nogmaals dank voor het bezoek ...

en de goodies !

 

 

 

PS: Indien er foto’s getrokken werden ontving ik er graag enkele ....

 

 

Écrire commentaire

Commentaires: 2
 • #1

  LC, in opdracht (dimanche, 08 septembre 2013 10:07)

  Dit bericht ontving ik vanuit België:

  Beste Luc,

  Bedankt voor de toffe reactie op de site. Ook bedankt voor de leuke babbel en lekkere degustatie (...)
  en jammer dat we geen foto’s genomen hebben
  Groeten en tot later,
  Frank en Ilse

 • #2

  Lindsey Napoli (samedi, 21 janvier 2017 22:23)


  Great goods from you, man. I've have in mind your stuff prior to and you are simply too magnificent. I really like what you have got here, really like what you are stating and the best way by which you say it. You're making it entertaining and you continue to take care of to stay it sensible. I can not wait to read far more from you. This is really a tremendous site.